Wijnhuis

Fontesole

Fontesole is een klein coöperative plaatsje middenin het Fontes in de Languedoc. Hier worden mooie betaalbare wijnen gemaakt met een mooi streek karakter. De kleinschaligheid betekent dat de wijnboeren nog steeds een sterke band hebben met het product en dat komt de wijn alleen maar ten goede. Dat is ook
duidelijk te proeven. Het maakt dat de wijn een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding heeft en ook zeer geliefd is bij de wijndrinker.

Fontosole Wijnen.PNG

Wijnhuis

Villa Dria

Wijn in de Gascogne begon toen de Romeinen in dit gebied hun eerste “villa’s” bouwden. Villa Dria is vernoemd naar die periode en de eigenaar en wijnmaker van dit mooie huis, Jean-Pierre Drieux, maakt hier wijn op een zeer duurzame wijze. Door organisch mesten, het gebruik van plantenextracten en het toepassen van geo-biologie, wordt er zo natuurlijk mogelijk gewerkt en wordt het afweersysteem van de druivenranken zelf geoptimaliseerd. Zodoende wordt het gebruik van conventionele chemicaliën zeer beperkt wat de biodiversiteit en duurzaamheid van het land ten goede komt.

Villa Dria Wijnen.PNG

Wijnhuis

Gianni Tessari

Aan het hoofd staat Gianni Tessari, een grote bekende in de wijnwereld van Verona. Sinds de jaren 80 van de vorige eeuw, samen met zijn broer, maker van bekroonde en succesvolle
wijnen. In 2013 heeft hij gekozen voor een nieuw avontuur. Nu met de hulp van zijn vrouw, Anna Maria, en dochters Valeria en Alice, heeft Gianni 55 hectare aan wijngaarden verspreid over drie verschillen terroirs; Soave DOC, Lessini Mountains en de Berici Hills. Elk terroir heeft zijn eigen kenmerken en smaakpatronen. Gianni maakt wijnen op het terroir, de druiven en streeft een sappige fruitige stijl na.

Tessari Wijnen.PNG

Wijnhuis

Frassinelli

Het Italiaanse wijnhuis Frassinelli is gelegen in het gebied Conegliano vlak boven Venetië in Italië. Het hart van de prosecco. Het bedrijf is in 1966 opgericht door Renzo Frassinelli en wordt tegenwoordig gerund door de 2 kinderen, Gianluca, wijnmaker en Roberta die de verkoop en administratie onder heer hoede heeft. De wijnen bevinden zich in het gebied Mereno de Piave en in het gebied San Pietro de Felatto met een totaaloppervlakte van 15 hectare. De verschillende eigenschappen van deze 2 gebieden worden in de wijnen teruggevonden en worden benut in het maken van frisse en licht geparfumeerde prosecco’s

Frassinelli Wijnen.PNG